3 gode tips til dig, der vil starte en webshop

Der er rigtig mange, der har en stor drøm om at drive deres egen webshop. Og det er naturligvis ikke uden grund, at det forholder sig på denne måde. Internettet byder nemlig på en verden af muligheder, hvorfor alle kan sælge de produkter, de har lyst til at sælge.

Vil du have bedre chancer for at få succes med din webshop, er der en række ting, du bør sætte dig ind i. Naturligvis findes der ikke en bestemt opskrift, der kan følges til punkt og prikke, men der findes en række gode tips, der er værd at følge.

1. Vælg den rigtige e-handelsplatform

Når du skal starte en webshop, er der mange ting at tage højde for. Det er dog særligt vigtigt at vælge den rette e-handelsplatform. Det er ikke altid nemt at gøre dette, da der er rigtig mange platforme at vælge mellem. Derfor er det vigtigt, at du tager dig tid til at overveje det.

I forbindelse med dit valg, er det vigtigt at tænke frem i tiden. Hvor forventer du selv, at du vil være om tre år? Sørg for, at du ikke vælger en platform, der ender med at begrænse dig. Desuden skal du også overveje, hvorvidt platformen kan kobles sammen med dine øvrige systemer og værktøjer.

2. Tilbyd gode leveringsalternativer

Når du selv handler hos en webshop, er det meget sandsynligt, at du selv holder øje med deres leveringsalternativer. Ifølge Bring er det noget, som 8 ud af 10 forbrugere undersøger på forhånd. Derfor er det vigtigt, at du tilbyder flere forskellige leveringsalternativer til dine kunder.

Ved at have flere valgmuligheder, er du sikker på, at alle kunder kan finde en passende løsning. F.eks. kan det være en fordel at lade dem vælge mellem pakkeshop og hjemmelevering. I nogle tilfælde kan aftenlevering eller kurér også være værd at have med.

3. Gør hjemmesiden brugervenlig

Når du skal lave din webshop, er der flere ting, der er værd at få hjælp til. Blandt andet kan du få hjælp til at starte din egen webshop her, hvor du kan lære om nogle af de vigtigste aspekter. Dette omfatter blandt andet, at din hjemmeside skal være meget brugervenlig.

De fleste har et ønske om at lave en flot hjemmeside, så den er præsentabel. Designet bør dog ikke kun handler om æstetik. Det skal også handle om brugervenlighed. I denne forbindelse er det blandt andet vigtigt at prioritere følgende:

  • En god søgefunktion
  • Nem navigering på hjemmeside
  • En hurtig og nem købsproces
  • Oversig over betalings- og leveringsmuligheder
  • Synlige kontaktinformationer