Køb julegaver på budget

Julegaver er for mange en stor post på budgettet i december måned. Det er dog muligt at begrænse dine udgifter på flere måder, så du ikke bruger over evne og skal starte det nye år med minus på kontoen. Her kommer der nogle tips til at købe dine julegaver på budget.

Lav liste og budget

Start med at lave en liste over hvem, du skal købe julegaver til. Skriv herefter det beløb ud for hver, som du regner med at give for. På den måde får du på forhånd overblik over, hvor meget du regner med at købe julegaver for. Hvis det samlede beløb er for højt til dit budget, kan du gå i tænkeboks over, hvordan du kan gøre det billigere.

Søg efter tilbud og rabatter

Hvis du gerne vil købe dine julegaver billigt, kan det være en idé at starte tidligt. Hvis du er så heldig, at din familie allerede har lavet ønskesedler inden Black Friday, som efterhånden er blevet til Black Week, kan du købe deres julegaver til en lavere pris. Du kan også være heldig at finde rabatkoder online eller tilmelde dig virksomhedens nyhedsbrev og få ekstra rabat.

Hjemmelavede gaver

Hvis din økonomiske situation er presset, er hjemmelavede gaver en fantastisk løsning. Hvis du er kreativ, kan du købe garn eller materialer i en genbrug til at kreere dine gaver. Det er yderst populært med strikkede, hæklede og syede ting. Du kan fx købe noget stof og sy en stofpose eller strikke et halstørklæde. Det er relativt nemme projekter, der heller ikke behøver at tage alverdens tid.

Giv oplevelser eller praktiske gaver

En anden god måde at give julegaver, der både kan bringe glæde og ikke koster kassen, er ved at give oplevelser. Det kan være at give 10 timers havearbejde, en tur i biografen eller en hyggedag i hinandens selskab med masser af kvalitetstid.

Vær kreativ med indpakning

Indpakning og kort er også en hel post i sig selv på julegavebudgettet. Især kort er dyre, og det kan derfor være en idé at købe en pakke manilamærker eller lignende og lave små enkle til-og-fra-kort. Du kan være heldig at finde kort, indpakningspapir, gavebånd og lignende i genbrug, Tiger eller lignende steder til billige penge. Du kan også pakke gaverne ind i avispapir og spare både miljø og pengepung. På den måde slipper du for at bruge for mange penge på indpakningen.

Køb lokalt

Det kan nogle gange være en fordel at handle i små, lokale butikker i stedet for større kæder. Priserne kan nogle gange være lavere, andre gange er det dyrere. Det kommer lidt an på, hvad du skal købe. Så hold øje med mindre webshops på nettet eller butikker på gågaden og undersøg deres varesortiment. Du kan være heldig at finde gode tilbud på dine julegaver, og samtidig støtter du små butikker, som har mere brug for støtten end større virksomheder.

Gå sammen med andre

Hvis du går sammen med andre om at give gaver, kan I stadig købe en større ting, selvom I hver især giver for mindre, end I ville gøre enkeltvist. Det er derfor en god måde at gøre dine nærmeste glade med omtanke for dit budget. Hvis du sparer, men stadig har brug for flere penge i december, så lån penge til det, du står og mangler.